Skip to content

Nieuwe producten sneller en succesvoller lanceren

Als Nederlandse ondernemers hebben wij iets dat ons dwars zit. Daar kunnen we niets aan doen, dat zit in onze cultuur. Het is ook gevangen in een oud spreekwoord: “Goed beslagen ten ijs komen”. Dat betekent, dat we van jongs af aan leren, dat we alles goed voorbereid moeten hebben. We moeten de puntjes op de i hebben gezet en alle antwoorden op alle mogelijke vragen weten. Maar wat als dat nou onze grootste valkuil is als ondernemers?

Wist je dat maar 30% van alle nieuw gelanceerde producten daadwerkelijk break-even draait? Natuurlijk overkomt jou dat nooit, maar voor heel veel ondernemers betekent dat, dat er heel veel geïnvesteerde tijd en geld gaat zitten in producten waar de markt nooit enthousiast over wordt. Bij de BusinessFabriek zijn we daar eens goed over na gaan denken. De tijd en de investeringen van een ondernemer zijn voor ons net zo belangrijk als voor jou.

Zou het niet lekker zijn, als je je nieuwe product of dienst sneller zou kunnen ontwikkelen en dan ook nog zeker zou weten dat jouw ontwikkeltijd niet voor niets is geweest? Daarom helpen wij bij de BusinessFabriek ondernemers die een nieuw product of een nieuwe dienst willen ontwikkelen om dat sneller en beter te doen. Met het vooruitzicht op een markt die op het product zit te wachten.

Nieuwe producten sneller en succesvoller lanceren

Weten wat de markt wil

Met nieuwe technologie komen nieuwe methodes. Daarom gebruiken wij nieuwe methodes om veel praktischer en sneller marktonderzoek te doen. Dit marktonderzoek richt zich veel sneller op de relevante doelgroepen en hun eigen wensen en eisen dan dat regulier marktonderzoek dat doet. Samen met jou kijken we naar jouw mogelijkheden en de kansen die er in de markt liggen. Zo kun je je ontwikkeltraject veel sneller richten op de directe vragen die er vanuit de markt gesteld worden.

Tijdens het hele ontwikkeltraject gebruiken we verschillende methodes die er voor zorgen dat er steeds beter bewijs komt dat jouw doelgroep het product straks ook koopt. Op het moment dat die koopintentie minder lijkt te worden, dan zijn het vaak ook maar kleine stappen in het ontwikkelproces om ervoor te zorgen dat de koopintentie weer sterker wordt. Zo kun je zelf spelen met factoren die jouw eigen succes bepalen.

Methodes

De BusinessFabriek gebruikt verschillende manieren om, samen met jou, precies te weten wanneer een product door de markt gewenst is. Onze testmethodes beginnen laagdrempelig waarbij de basis van de marktverkenning wordt uitgevoerd op basis van vrijblijvende interviews. Aan de andere kant van het spectrum zitten de tests waarbij  webshops of daadwerkelijke pop-up stores opgezet kunnen worden om koopintentie te testen.

Bij alle stappen die we zetten, verzamelen we bewijs voor het ontwikkelingstraject. Dit bewijs is krachtiger naar mate de koopbeslissing bij de doelgroep zwaarder weegt. Zo zorgen we ervoor dat het bewijs door het hele traject steeds praktischer toegespitst wordt op alles dat met het product samenhangt. Zowel de doelgroep, de marktwaarde, als de distributiekanalen, de prijsstelling als de verpakking kunnen zo precies worden onderzocht op basis van de daadwerkelijke markt.

 

Nieuwe producten sneller en succesvoller lanceren

Zelf succesvol lanceren?

Wil je jouw bedrijf, jouw dienst, of jouw product succesvol lanceren? Wij praten je graag bij over de snelste en meest praktische manier om dit te doen met de BusinessFabriek. We komen graag vrijblijvend langs om de mogelijkheden eens door te nemen. Of we praten je telefonisch alvast bij over hoe onze methodes je sneller op weg helpen.

Succesvol lanceren duur?

Succesvol lanceren en de vinger aan de pols van de markt houden, hoeft niet duur te zijn. Vanuit de BusinessFabriek bieden wij al trajecten aan vanaf minder dan €1000. Natuurlijk is alles mogelijk. De BusinessFabriek heeft het proces daarvoor flexibel ingericht. Voor kleinere organisaties kunnen we het proces ondersteunen met onze kennis en methodes, waarbij een groot deel van het werk door de organisatie wordt uitgevoerd. Daartegenover staat ons premium pakket waarbij de BusinessFabriek het hele proces uit handen neemt. Daarbij coördineren we het hele proces, we voeren de onderzoeken uit, realiseren prototypes wanneer nodig met ons designteam, bouwen specifieke online testomgevingen voor het product en bemannen pop-up stores. Daartussen zit uiteraard een heel scala aan mogelijkheden waar we je graag verder over informeren.

Voor de BusinessFabriek staat er maar een ding echt vast. Elke ontwikkeldag waar je doelgroep en je markt niet zijn betrokken, had effectiever kunnen zijn.

Meer weten? Laat ons je bijpraten. Dat kan telefonisch, persoonlijk, maar we kunnen ook een presentatie geven voor een R&D of managementteam.