Skip to content

Startup Builders

Vanuit de BusinessFabriek bouwen we ook zelf startups. Wij hebben een aantal innovatieve startup ideeën, waarvoor wij aanstormende ondernemers/founders zoeken. Wil jij je eigen onderneming starten, of ben jij op zoek naar een nieuw idee voor jouw startup, ook dan ben je bij de BusinessFabriek aan het juiste adres.

Een startup opzetten met de BusinessFabriek, betekent dat je er niet alleen voor staat. Onze kennis en ons netwerk staan volledig tot jouw beschikking als je met een van onze ideeën aan de slag gaat. Wij begeleiden niet alleen, maar wij ondernemen samen met jou. Daarbij wordt jij als founder mede-eigenaar van de startup, waarbij jij ook de leiding pakt in wat jouw startup gaat worden.

Gezondheidszorg

Op dit moment hebben wij twee startup concepten liggen op het gebied van gezondheidszorg. Bij het ene concept is er sprake van eenvoudig schaalbare online dienstverlening met een logistieke component. Het gaat hierbij om een andere benadering van verbruiksproducten die in ieder huishouden aanwezig zijn.

Het andere concept heeft te maken met het gebruik van hulpmiddelen door patiënten. Technisch gaat het hierbij om het bouwen van een oplossing die raakvlakken heeft met domotica, smartphone/tablet apps en besturingselektronica. Er is dus ook sprake van een fysiek product.

Business

We hebben op dit moment twee concepten liggen voor de zakelijke markt. Bij het eerste concept is er sprake van een online service. Dit is een service die proactief aanvullend werkt op andere digitale producten die al in de zakelijke markt worden gebruikt. Het concept zal volledig digitaal zijn en voornamelijk werken als app en als web interface.

Het tweede concept is een online dienst waarbij gebruikers verschillende niveaus van het product online betalen en gebruiken. Voor de realisatie van dit product is zowel zakelijke kennis nodig als kennis om dit technisch te realiseren. Dit product is vooral gericht op eenvoudige schaalbaarheid en de mogelijkheden tot up selling en cross selling.

Fintech

Voor de financiële markt hebben wij een concept liggen, dat veel vraagt van de founders, maar dat ook tot zeer grote schaal kan groeien. Door gebruik te maken van verschuivingen in de manier waarop gekeken wordt naar persoonlijke financiën en zaken als de sharing economie, is het mogelijk geworden om dit concept in de markt te zetten. Door een juiste manier van realiseren te koppelen aan de juiste partners, kan hiermee een startup neergezet worden die zeer snel kan groeien. Deze startup vraagt voor een belangrijk deel kennis van het financiële en het juridische vakgebied. Daarnaast is online ontwikkeling een klein deel van dit concept.

Automotive

Op dit moment zijn wij bezig met het realiseren van een startup in de maker sfeer, die een fysiek product neer gaat zetten op het snijvlak van de automotive en de logistieke branche. Voor deze startup zijn kennis van besturingselektronica en automotive technieken van groot belang. Daarbij is kennis van de automotive en logistieke branches een pre om dit concept succesvol in de markt te zetten.

Bedrijfsconcepten

Naast concepten voor startups, heeft de BusinessFabriek ook concepten liggen voor nieuwe ondernemingen. Deze concepten kunnen door een starter opgepakt worden, of door iemand die overweegt om voor zichzelf te beginnen maar hier nog geen concrete ideeën voor heeft.

Net als bij de startups, geldt dat je er nooit alleen voor staat als je een onderneming start met de BusinessFabriek. Natuurlijk zetten we ook hierbij onze kennis en ons netwerk in. Wij ondernemen samen, waarbij jij als mede-eigenaar van de onderneming het voortouw neemt.

Food

We hebben een concept liggen voor een producten serie in de food sector, gericht op consumenten. Dit concept is nog in het beginstadium en biedt nog veel mogelijkheden om er een eigen visie aan te koppelen. De producten worden in eerste instantie via de supermarkten of andere B2C ketens aan de eindconsument worden aangeboden. Interesse in de food sector is belangrijk, eerdere ervaring zou het mogelijk maken dit concept makkelijker succesvol in de markt te zetten.

Retail

De BusinessFabriek gelooft in een sterke combinatie van online en retail. Met dit concept brengen we online en offline componenten terug in de winkelstraat. Dit is een B2C concept dat veel huishoudens direct kan raken in hun dagelijks leven. In dit concept vinden verschillende manieren van verkoop en dienstverlening elkaar in de winkelstraat.

Travel

Een concept voor een onderneming waarbij een duidelijke signatuur en een visie op avontuurlijk onderweg zijn bij elkaar komen. Een combinatie van uitdaging, natuur, bezinning en het ontdekken van eigen mogelijkheden vormen de basis van een nieuw concept. Kennis van de reisindustrie en de signatuur kan zorgen voor extra overtuiging bij het opzetten van deze onderneming.

Reageren

Zie jij een startup of een onderneming waar jij mee aan de slag wilt? Neem dan contact met ons op, zodat we met elkaar kunnen kijken of dit concept bij jou past.

De BusinessFabriek is ook altijd op zoek naar nieuwe concepten om in de markt te zetten. Met het formulier hieronder kunt u ons ook een ruw idee geven van uw concept, zodat we contact met u op kunnen nemen over de mogelijkheden om dit te realiseren of uit te zetten.